مبلمان یکی از مهم ترین اجزای دکوراسیون هستند که نقش مهمی در زیبایی فضا ایفا میکنند. طرح و رنگ پارچه مبلی باید به گونهای باشد که با سبک مبل هماهنگی داشته باشد و چروک نشود. چروک شدن مبل یکی از چالش های زنان خانه دار است که با آن دست و پنجه نرم میکنند. چروک شدن پارچه مبلی باعث میشود فضا نامنظم و به هم ریخته بنظر بیاید. در این مقاله به علت چروک شدن پارچه مبلی و راهکار هایی برای رفع آن میپردازیم.
دلایل چروک شدن پارچه مبل
به طور کلی، مهمترین علت چروک شدن پارچه مبل، به جنس و کیفیت پارچه مبلی بر میگردد. علت چروک شدن فقط به جنس و کیفیت پارچه ختم نمیشود و عواملی مانند وزن افراد، رطوبت، گرما و … نیز میتوانند باعث چروک شدن پارچه مبلی شوند. در ادامه به بررسی جزئیات آن خواهیم پرداخت:
جنس پارچه
در مورد تاثیر جنس میتوان گفت که برخی از پارچه های مبلی ذاتا خاصیت چروک پذیری دارند. برای مثال شما در پارچه های مخمل شاهد چروک بیشتری نسبت به پارچه های کتان هستید. بنابراین اگر به چروک حساس هستید، قبل از خرید پارچه رو مبلی حتما در مورد آن تحقیق کنید.
وزن افراد یا اشیا
نشستن طولانی مدت افراد بر روی مبل و یا قرار دادن جسم سنگین بر روی آن باعث فرورفتگی و در نتیجه چروک شدن پارچه در برخی از مبلمان میشود. همچنین بالا یا پایین پریدن حیوانات و کودکان بر روی مبل نیز میتواند یکی از دلایل چروک شدن پارچه مبلی باشد.
نور زدگی
نور خورشید میتواند یکی از عوامل اصلی در ایجاد چروک پارچه های مبلی باشد. برخی از پارچه ها در برابر نور خورشید مقاومت چندانی ندارند و در صورت قرار گرفتن در معرض نور خورشید، دچار رنگ رفتگی و چروک میشوند.
رطوبت
هرچه میزان رطوبت محیط بیشتر باشد، چروک شدن پارچه مبلی در زمان سریعتری صورت میگیرد. به همین دلیل در نقاط مرطوب باید از مقاومت پارچه مبلی اطمینان حاصل کرد.
گرما
دمای بالا نیز همانند رطوبت، روند چروک شدن پارچه مبلی را افزایش میدهد. قرار دادن مبل در کنار بخاری، رادیاتور یا شومینه حرارت زیادی را به پارچه مبل انتقال میدهد و باعث چروک شدن پارچه مبلی میشود.
روش های جلوگیری از چروکی پارچه مبل
حال که علت های چروک شدن پارچه را بررسی کردهایم، باید بدانیم که چگونه میتوانیم از این اتفاق جلوگیری کنیم. در خرید پارچه مبلی هرچه بافت پارچه نرم تر و ظریف تر باشد، احتمال چروک شدن آن نیز بیشتر است.
چروک های مبلمان را میتوان با روش های مختلف رفع کرد. برخی از روش های رفع چروک پارچه مبلی عبارتند از:
استفاده از اتو
با استفاده از اتو میتوان چروک پارچه مبل را از بین برد. برای این کار توجه داشته باشید که از تماس اتو با سطح پارچه جلوگیری کنید زیرا تماس اتو میتواند باعث رنگ پریدگی یا سوختن پارچه مبلی شود. رای این کار یک پارچه معمولی را ببین اتو و پارچه مبلی قرار دهید.
استفاده از بخارشوی دستی
استفاده از بخارشوی نسبت به اتو معمولی گزینه بهتری است. بخارشوی ها درجه مخصوص مبل شویی دارند و به راحتی چروک را از روی پارچه مبلی پاک میکنند.
کشیدن پارچه
استفاده از دو شی، آب و سشوار برای پاک کردن چروک یکی از روش های آسان است. برای این کار دو شی سنگین را طوری روی مبل قرار دهید که پارچه کشیده و صاف شود. سپس با استفاده از آب قسمت چروک شده را مرطوب و با باد گرم خشک کنید. البته توجه داشته باشید که در مبل های روشن انجام این کار ممکن است باعث ماندن جای لک آب بر روی مبل شود.
نتیجه گیری
در این مقاله با دلایل چروک شدن پارچه مبل و راهکار هایی برای رفع آن آشنا شدید. چروک شدن مبل باعث بی نظمی و از دست رفتن زیبایی مبل میشود. همچنین میتواند به بافت پارچه نیز آسیب بزند. از این پس شما میتوانید از چروکی پارچه مبل جلوگیری کنید و یا در صورت چروک شدن به راحتی آن را رفع کنید. بازار آنلاین پارچه مبلی نساجیت ارائه دهنده انواع پارچه مبلی در طرح ها و رنگ های مختلف میباشد. شما میتوانید دریافت مشاوره از تیم نساجیت بهترین پارچه مبلی را خریداری کنید تا احتمال چروک شدن پارچه به حداقل برسد.
برای خرید اینترنتی پارچه مبلی شانل به وبسایت ما مراجعه کنید و سفارش خود را ثبت نمایید تا در اسرع وقت محصول مورد نظر خود را درب خانه تحویل بگیرید.
- ۰۳/۰۱/۰۸